Cursos, formación, oposiciones y master, cursos subencionados
Noticias Locales GIRONA

Moció a Girona per regular els pisos turístics

La plataforma Més Barri Menys Pisos Turístics, de Girona, presentarà en el ple de dilluns una moció per reclamar més control dels pisos turístics a la ciutat. El document reclama l’aplicació de vuit mesures per frenar la proliferació d’aquesta tipologia d’usos i adequar-la a les necessitats i possibilitats de Girona. La primera de les mesures és una moratòria immediata de llicències per a nous habitatges d’ús turístic. Reclamen, doncs, que no es concedeixin més llicències fins que no s’hagi realitzat un estudi sobre l’impacte que tenen aquests habitatges en el preu dels lloguers per ocupació continuada i, per tant, si afecten en la disminució de la borsa de pisos de lloguer ordinari. Demanen també que es faci un inventari dels pisos turístics que hi ha realment a la ciutat, i que s’apliquin mesures per fer complir la normativa que regula l’activitat.

Per altra banda, reclamen “un cens real” per zones o barris i que s’obligui els propietaris a identificar-los a la façana. També demanen que se’n reguli el nombre a fi d’esmorteir l’afectació sobre els lloguers i la vida comunitària. Altres mesures són que s’eviti la concentració de la propietat de pisos turístics amb finalitats especulatives, que es creïn eines de participació i seguiment de la ciutadania en les accions al voltant dels pisos turístics i que es faci un pla d’usos del sector que vetlli per la xarxa social i veïnal del barri.

Noticia CompletaComentarios ¿Qué opinas?...
CONTACTO: NO ENVIAR CV, serán borrados por el sistema. Recordar que nosotros no ofrecemos empleo solo publicamos información laboral de terceros. Si quieres publicar ofertas de empleo, o cualquier otra duda o sugerencia: alexserranodelmazo@hotmail.es

POLÍTICA COOKIES | PROTECCIÓN DE DATOS | AVISO LEGAL