Cursos, formación, oposiciones y master, cursos subencionados
Noticias Locales GIRONA

“Tenim més dispensadors de solució alcohòlica que pacients”

Al matí, abans de venir al Trueta a fer-li l’entrevista, m’he dutxat, he esmorzat i després m’he rentat les mans. Pot ser que ja se m’hagin embrutit?

I tant! Des de casa fins a la porta de l’hospital, portava un tipus de flora, i en el moment en què ha entrat a l’hospital pot haver agafat algun tipus de microorganisme específic hospitalari.

Per què es important tenir les mans netes dins d’un centre hospitalari?

Entrar a l’hospital com a usuari és una cosa i com a professional, una altra. La meva feina està sobretot enfocada als professionals. Cal tenir en compte que les mans dels professionals poden ser el vector de transmissió d’infeccions a pacients. Des del punt de vista de la higiene de mans hi ha dos tipus d’infeccions més prevalents: les infeccions comunitàries i les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària.

Què són les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària?

Són les que s’adquireixen dins dels hospitals. Per posar un exemple, una persona sense cap tipus d’infecció ve a l’hospital a fer-se una cura relacionada amb una pròtesi de genoll. I pot passar que el professional s’hagi contaminat tocant l’instrumental sanitari, alguna superfície o en la cura prèvia d’un altre pacient. I per falta de la higiene de mans, transmeti al pacient el microorganisme. És a dir, que un pacient sense cap infecció se’n pot emportar una de gratis, sense haver-la demanat, en passar per l’hospital. Els microorganismes multiresistents són els que conviuen més en els entorns hospitalaris.

Són habituals, aquest tipus d’infeccions?

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària afecten entre un 5 i un 10% dels pacients hospitalitzats. I aquesta xifra augmenta i arriba a ser d’entre un 15 i un 40% quan són a la unitat de cures intensives (UCI).

Noticia CompletaComentarios ¿Qué opinas?...
CONTACTO: NO ENVIAR CV, serán borrados por el sistema. Recordar que nosotros no ofrecemos empleo solo publicamos información laboral de terceros. Si quieres publicar ofertas de empleo, o cualquier otra duda o sugerencia: alexserranodelmazo@hotmail.es

POLÍTICA COOKIES | PROTECCIÓN DE DATOS | AVISO LEGAL